Cuvintele Lipsă…

What A Wonderful World…

Dan Andronic – Zbaterea bătrânelor javre de presă…


„Se agită. Fac ședințe, strategii, se întreabă cum va arăta viitorul. Sunt strâns uniți, atacă în haită. Pentru că le este teamă. De trecut. Au devenit milionari șantajand cam toți oamenii de afaceri din România. Au strâns averi impresionante vânzând pixul cu care alții, mult mai onești decât ei, scriau articole. S-au specializat în operațiuni de spălare de bani prin tranzacții false de ziare, publicitate mincinoasă, folosind presa pe post de portofel.

Se autointitulează analiști, sperând că astfel vor avea un statut public onorabil. Le place să se considere oamenii de onoare, în sensul în care dacă ai plătit șpaga cerută, ești protejat!

Nu mai au dinți în gură, dar încă salivează când se uită la tortul Puterii. Au încercat să-și tragă o halcă mare, dar au luat-o peste bot. Dacă îi întrebi la ce le mai trebuie, răspund cu o privire tâmpă, de bețiv antipatic. Vor din nou acolo, sus, în vârf, salivând după privatizările la care au participat pe post de instrumente de presiune, de la Romtelecom la BCR, după afacerile cu RAPPS, contractele de publicitate cu Statul, banii negri împărțiți cu politicienii. Se fac că uită de îngroparea dosarelor penale pentru care s-au făcut frate cu Dracul.

Atacă politicienii prin afirmații cu subînțeles, doar-doar va încheia cineva o înțelegere cu ei. Îi acuză de imoralitate, fără să le tresară un mușchi pe față, pentru că au obrazul mai gros decât piele de porc.

Interesant este faptul că îi mai unește un lucru: toate aceste javre de presă au colaborat cu Securitatea. Unii și-au făcut un titlu de glorie din asta, inventând biografii false, fapte eroice, profitând de faptul că lumea nu îi contrazice, din scârbă. Alții au facut presiuni să nu fie calificați ca atare. Iar pentru asta au făcut orice compromis.

De fapt, Compromisul e viața lor! Ling unde au scuipat, dacă sunt plătiți regește. Pentru că indiferent cât de bogați sunt, tot timpul au nevoie de mai mulți bani pentru că le place la nebunie în Bali și pe Coasta de Azur, s-au obișnuit cu avioane private, se îmbată doar cu vin de 300 de euro sticla, au servitori filipinezi, case de mii de metri pătrați.

Dacă ar avea bun-simț s-ar retrage din viața publică, dar de fapt este un nonsens, pentru că dacă ar fi avut bun-simț ar fi rămas gazetari, nu ar fi devenit milionari din șantaj și escrocherii.

De aceea ar trebui izolați. Sau pălmuiți atunci când apar în public. Moral, desigur…

P.S. Sunt dator cu un comentariu legat de materialul publicat de Curentul astăzi. Despre ziariștii plătiți de Realitatea TV. Și v-aș îndemna să faceți o distincție între cei are au fost plătiți pentru o muncă reală și cei care au primit bani pentru a-și vinde conștiința. Diferența trebuie făcută de fiecare dintre noi, o generalizare forțată folosind doar bătrânelor javre de presă.

P.P.S. Pentru că văd că au blocat serverul de la Curentul, puteți citi AICI.”
( http://www.danandronic.ro/zbaterea-b…-de-presa.html )

Anunțuri

22/07/2010 - Posted by | Bila Albă, Bile De Blog, Blogosfera de +10(zece plus) !!!, Good Point, Vipera | ,

3 comentarii »

 1. Individul asta dupa ce a stat cu hirtia igienica la dosul lu’ Nastase,dupa ce a lucrat el insusi la Vintu acum face pe revoltatul!!! Jigodismul romanesc urca pe cele mai inalte culmi cu asa creatura semiumana !

  Comentariu de Sfarma-Piatra | 28/07/2010 | Răspunde

  • Miha draga, iar calci ipochimenii pe bataturile de pe circumvolutiunile netede 😀 … Nu puteai sa postezi si tu un articol mai „soft” ? eventual unul scris de Gadea ?………. evident ca NU 😀

   Comentariu de speedofmind | 28/07/2010 | Răspunde

   • @ speedofmind
    :))))))))))))))))))))))
    La categoria „soft”, am încercat ba cu muzică, ba cu un portret, dar văd că n-a ţinut ! Complicată problema asta a circumvoluţionilor ! :))))))))))))))))))))))))

    Comentariu de miha0509 | 28/07/2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: